BOUWER MANAGEMENT & COACHING - Vergoedingen
BOUWER MANAGEMENT & COACHING - Leiderschap | Inzetbaarheid | Performance | Communicatie
VERGOEDINGEN

Er bestaan meerdere manieren voor particulieren, individuen en teams om toegang te krijgen tot een coachbudget. Onderstaand ziet u een aantal mogelijkheden en kunt u kijken welke het best passend voor u is.

De onderstaande opties zijn ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 
Optie 1: Check uw CAO
Steeds vaker wordt er door vakbonden en werkgevers in de CAO een opleidings- of coachingsbudget opgenomen. Dit bedrag is dan jaarlijks voor u of uw team gereserveerd en kan na overleg met uw werkgever vrij besteed worden aan coaching of loopbaanbegeleiding. Uw CAO is altijd bij uw HR of P&O manager op te vragen. Heel vaak kunt u deze ook online vinden..

Optie 2: Ga de mogelijkheden na bij uw HR of P&O afdeling
HR of personeelszaken (P&O) beschikken vaak over een opleidings- of bijzonder budget wat besteed kan worden aan onder andere coaching. Het is goed om te weten dat coaching vergeleken met andere vormen van persoonlijke ontwikkeling relatief goedkoop en effectief voor bedrijven is en wordt dan ook heel vaak vergoed en zelfs gestimuleerd door uw HR of P&O-afdeling.

Optie 3: Ga de mogelijkheden na bij uw leidinggevende, teamleider, afdelingshoofd of directeur
In verschillende organisaties gaat niet de HR of P&O-afdeling over de uitgaven aan persoonlijke ontwikkeling maar is dat uw leidinggevende. 

Optie 4: Belastingaftrek voor particulieren
Kosten voor coaching en loopbaanbegeleiding zijn boven een bedrag van 250 euro volledig belasting aftrekbaar, mits het traject aan een aantal voorwaarden voldoet. 
Het gaat dan om kosten die gezien worden als ‘studiekosten en scholingsuitgaven’. 
Coaching kan aan dit criterium voldoen als u het óf inzet om beter of effectiever te presteren op uw werk óf als u het inzet bij het vinden van een andere baan, zowel binnen uw huidige werkgever als daarbuiten. 

Afhankelijk van in welke belastingschijf uw inkomen valt bespaart u boven de 250 euro tot 52% op de kosten van uw coachingtraject! 

De exacte voorwaarden van deze regeling vindt u op de site van de belastingdienst.
Als u gebruik wilt maken van deze regeling geeft u dat dan aan dan zorgen we dat er een duidelijke omschrijving van het traject op uw factuur wordt vermeld. 


Optie 5: Belastingaftrek voor ondernemers
Kosten voor coaching voor zelfstandige ondernemers zijn aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten. 

Optie 6:
Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Mocht u een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben en ons coachtraject gebruiken om weer aan de slag te gaan is de kans zeer groot dat uw volledige coachtraject vergoed wordt. Het advies is om dit vooraf na te vragen bij uw verzekering.
Indien u verzekerd bent bij de Movir, Nationale Nederlanden, Verzuim Vitaal of Univé kunt u aangeven dat u de coaching wilt laten lopen via Coaching Nederland. Bouwer Management & Coaching is als één van de senior coaches aangesloten bij Coaching Nederland. 

Optie 7: Basis & Aanvullende Zorgverzekering
Bij een basis zorgverzekering is het niet gebruikelijk dat er een vergoedingsmogelijkheid is voor een coachtraject ten behoeve van uw persoonlijke ontwikkeling. Check altijd uw aanvullende zorgverzekering op de voorwaarden.

Optie 8: Subsidies van het UWV
Kijk voor een actueel overzicht van de UWV subsidies op de UWV-website.

Optie 9: LIVVIT-verzekering Hogeschool Onderwijs
Bent u als medewerker verbonden aan een Hogeschool in Nederland dan is de kans groot dat uw werkgever een zogenaamde Livvit-verzekering bij Achmea heeft afgesloten. Deze polis vertegenwoordigd een vergoeding van coaching trajecten voor Hogeschooldocenten en niet onderwijzend personeel indien het wordt ingezet in het kader van arbeidsgerelateerde zorg.

Optie 10: Subsidies voor team en organisatie
Er zijn meerdere subsidievormen beschikbaar voor de inzet van ontwikkel/leergerichte interventies binnen uw organisatie.
Eén van de meest bekende is de EFS-subsidie regeling van de Rijksoverheid die tot en met 2020 loopt. Hieronder vallen o.m. mobiliteitsvraagstukken, team & organisatie ontwikkeltrajecten (leertrajecten), cultuurtrajecten, trajecten gericht op stressreductie & verbetering van welbevinden en mobiliteitsvraagstukken: